SILVERMOON CRUISE

Ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας υψηλών ποιοτικών στάνταρντ, θα πλέει φέτος στις ελληνικές θάλασσες ενισχύοντας το δυναμική του κλάδου στη χώρα. Ο λόγος για το Silver Moon, το νεόκτιστο πλοίο της εταιρίας Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος, για πρώτη φορά, κρουαζιέρες από Πειραιά, στις 18/6, με σταθμούς νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, με 300 περίπου σουίτες, με μπάτλερ!. Στην παρούσα φάση, λόγω covit-19 μειωμένης χωρητικότητας, το πλοίο θα φιλοξενεί περίπου 450 άτομα. Το Silver Moon ελλιμενίστηκε στη Σούδα, που ήταν και ο πρώτος λιμένας προσέγγισης, μετά την καθέλκυση του από τα ναυπηγεία Fincantieri στην Ανκόνα.
Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο παρουσιάστηκε το Σάββατο 16/5 σε φορείς του τουρισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφους. Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης.

Σημειώνεται ότι φέτος με τέσσερα κρουαζιερόπλοια, αντί ενός τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises με 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο σχεδιασμός, φέτος, της Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα.«Η εταιρία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα επόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες» αναφέρει ο κ. Αλμπέρτης, ενώ σημειώνει ότι ήδη η ζήτηση και από τους πελάτες της από μεγάλες αγορές είναι υψηλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού ουσιαστικά έκλεισε με κρατήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά, σε σύγκριση με άλλες χρονιές η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γελασάκη, ναυτικό πράκτορα της Silver Sea Cruises, «η παρουσία τεσσάρων πλοίων της εταιρίας στα ελληνικά νερά δημιουργεί ισχυρή βάση για ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά και τόνωσης της κίνησης σε λιμάνια της χώρας, που δεν είναι και συνήθεις προορισμοί της κρουαζιέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα, όπως πχ τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κλπ. Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, η Silversea Cruises προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και αναφορές στις κουλτούρες των χωρών όπου βρίσκεται, προβάλλοντας τους προορισμούς αλλά και δίνοντας υπεραξία σε όλη τη συνδεόμενη αλυσίδα αξίας. Να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία της εταιρίας, κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολάρια ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές.

Όπως αναφέρεται, επίσης, η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορονοϊό, ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα, ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας. Όλοι οι επιβάτες και όλο το πλήρωμα θα είναι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικά. Επίσης, το πλήρωμα και οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Επιπλέον, στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

Χαρακτηριστικά, το προσωπικό σερβιρίσματος αλλάζει ανά 15 λεπτά, προκειμένου να μην θεωρούνται στενές επαφές !!

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» σε 900 λιμένες σε όλο τον κόσμο.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star